Gaming og Idrett 2023-2024

Har du lyst til å kunne spille dataspill med andre på folkehøyskole og utvikle deg for å bli en proff e-sportutøver?

E-sportlinjen på Ål dreier seg om dataspill hvor vi kan spille, konkurrere sammen og diskutere om ulike strategier og planlegging på norsk tegnspråk. Vi fokuserer på dataspill, spillhistorie, strategi, planlegging, lagarbeid, vinn og tap.

Du får muligheten til å videreutvikle dine ferdigheter i dataspill. Her får du spille alene og sammen med andre i klassen. Dermed får du smak på å spille alene mot andre og i lagsamarbeid. Vi diskuterer sammen om ulike strategier og planlegger for å finne ut hva som skal til for å nå toppen.

I klasserommet bruker vi egne datamaskiner og du får et eget bord. Vi bruker tegnspråk til kommunikasjon. Målet er at vi skal bli bedre sammen og ha det gøy.

Ikke bare e-sport.

Vi er opptatte av at du trives og har det bra. Derfor har vi fokus på å gjøre andre morsomme ting sammen som å prøve ut flere gamle og nye spill for å bli kjent med spillhistoriens utvikling og flere.

Det blir mye stillesitting når vi driver med e-sport, og da er det viktig å balansere med riktig kosthold og trening. God helse fører til økt konsentrasjon i gaming. I treningen kan det være alt fra styrketrening, frisbee, badminton, volleyball til fjelltur, det som du synes er gøy å gjøre. Det er du og i klassen som bestemmer det. Har du lyst til å prøve noe spennende, da organiserer vi det.

Linjen er for deg som kan norsk tegnspråk og brenner for dataspill og ønsker å utvikle evne innen E-sport.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Studieturen til utlandet gjennomføres som et prosjektarbeid der forarbeid og etterarbeid har fokus på tilegnelse av kunnskap om døve og tunghørtes livsvilkår i det aktuelle landet som besøkes. De siste årene har vi reist til Thailand, Cuba, Kina, India, Kapp Verde, Island og flere.

 

Gunnar Snær Jónsson

Linjeleder for E-sport

Gunnar er fra Island og flyttet til Norge i juli 2018. Han er utdannet med bachelorgrad i norsk tegnspråk og tolking.

Epost: gunnar.jonsson@al.fhs.no

Vi har 16 timer med linjefag i uken, resten er fellesfag som tema, husmøte og valgfag.

I tillegg til dette har vi helgeundervisning ca. 2-3 ganger i måned, det kan være fra foredrag og workshop til aktiviteter som kino og tur

Last ned timeplan som pdf -> Ukeplan

Årsplan for 2022-2023 med forbehold om endringer.

Last ned årsplan som pdf -> ÅRSPLAN 2022-23 (oppdatert19.04.22)

Det er variasjon på høst og vårtermin. Elevene får mulighet til å være med og bestemme hvilke fag som skal tilbys i valgfag.

Akademisk skriving

Akryl maling

Allmenn idrett

Animasjonsfilm

Dyrevelferd

Filmproduksjon

Filmsmak

Fjelltur

Gips

Gjenbruk

Hekling

Mørkerom

Organisasjonsarbeid

Orientering

Perlesøm

Roman lesning

Strikking

Teater

Tegnspråksang

Toving

Vikingsmykker

Vintersport

Zentangle

Fra kr 100 000,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
  • Bad på rommet
  • Bad på gangen
  • Studietur: Studietur
    • Visum
  • Internett
  • Vaskemaskin
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
 

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret må du stille med selv

Datamaskin er et viktig verktøy i undervisningen og du skal derfor ha med din egen PC. Ekstra mus og kontroller er lurt, avhengig av hvilket dataspill det passer til.

Sosial media:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram